Sla-wraps met Gekruide Kip en Yoghurtsaus
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan
- Kom
- Leppel
- Plank of bord om de wraps op te serveren
Ingrediënten
- Voor de gekruide kip:
- 400 g kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Voor de yoghurtsaus:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogde dille)
- Zout en peper naar smaak
- Voor de wraps:
- 4-6 grote slablaadjes (bijvoorbeeld romaine of ijsbergsla)
- 1 avocado, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 100 g komkommer, in reepjes
Stappen
- Kip marineren: (10 minuten)
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Doe de olijfolie en de specerijen in een kom en meng goed.
- Voeg de kip toe aan de kom en meng totdat alle stukjes kip bedekt zijn met de marinade. Laat minstens 10 minuten marineren.
- Yoghurtsaus maken: (5 minuten)
- Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, citroensap, dille, zout en peper in een kom te meng.
- Kip bakken: (8-10 minuten)
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze in 8-10 minuten gaar en goudbruin. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de kip gelijkmatig gaart.
- Wraps samenstellen: (5 minuten)
- Neem een slablaadje en leg daarop een paar stukjes gebakken kip, avocado, paprika en komkommer.
- Voeg naar smaak de yoghurtsaus toe en vouw de wrap dicht.
- Serveren: (2 minuten)
- Herhaal de stappen voor de overige wraps en serveer ze direct op een bord of plank.
Totaal tijd
Ongeveer 40 minuten
Geniet van je sla-wraps!
Deze frisse en stevige sla-wraps zijn perfect voor een gezonde lunch of lichte avondmaaltijd. Smakelijk eten!
Reacties