Kruidige Shakshuka met Broccoli en Kurkuma
Maak je klaar voor een heerlijke, gezonde maaltijd die niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook je immuunsysteem een boost geeft! Deze Shakshuka met broccoli en kurkuma is een ware smaakexplosie en ideaal voor een voedzame lunch of diner. Laten we aan de slag gaan!
Benodigdheden
- Een grote ovenbestendige pan of gietijzeren skillet
- Een snijplank
- Een scherp mes
- Een lepel om te roeren
- Een oven voorverwarmd op 200°C
Ingredienten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 bloemkool of broccoli, in kleine roosjes
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 4 grote eieren
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals peterselie of koriander) voor garnering
Stappen
- Tijd: 5 minuten
Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur in de ovenbestendige pan. Voeg de ui toe en fruit deze totdat hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten. - Tijd: 5 minuten
Voeg de knoflook, paprika en broccoli of bloemkool toe. Kook dit samen nog eens 5 minuten totdat de groenten iets zachter zijn geworden. - Tijd: 2 minuten
Strooi de kurkuma en gerookte paprika erover en roer goed door, zodat de specerijen zich goed mengelen met de groenten. - Tijd: 5 minuten
Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. - Tijd: 2 minuten
Maak met een lepel vier kleine kuiltjes in het tomatenmengsel. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. - Tijd: 10-12 minuten
Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 tot 12 minuten, of totdat de eiwitten gestold zijn maar de dooiers nog een beetje vloeibaar. - Tijd: 5 minuten
Haal de pan uit de oven en laat even afkoelen. Garneer met verse kruiden voor een extra smaakdimensie.
Serveer Suggesties
Geniet van deze heerlijke shakshuka met een stuk vers brood om in de saus te dippen. Perfect voor een gezellige brunch of een gezonde doordeweekse maaltijd!
Conclusie
Deze Shakshuka met broccoli en kurkuma is niet alleen eenvoudiger te bereiden dan je denkt, maar boordevol voedingsstoffen die je lichaam ondersteunen. Dus trek je schort aan en laat je inspireren om deze kleurrijke en gezonde maaltijd te maken. Je smaakpapillen en je lichaam zullen je dankbaar zijn!
Reacties