Recept voor Seizoensgebonden Pompoensoep met Salie
Tijdsduur: 45 minuten (bereiding) + 30 minuten (koken)
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Mes
- Staafmixer of blender
- Soepkommen
Ingrediënten
- 1 grote pompoen (ongeveer 1,5 kg)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 750 ml groenten- of kippenbouillon
- 100 ml room (optioneel)
- Verse salieblaadjes (10-15 bladjes)
- Olijfolie
- Zout en peffer naar smaak
Stappenplan
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel in kleine stukjes.
Stap 2: Fruit de groenten (10 minuten)
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en wortel toe en bak nog eens 2-3 minuten.
Stap 3: Voeg de pompoen toe (5 minuten)
Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en roer goed door. Bak het geheel nog eens 5 minuten zodat de pompoen iets zachter wordt.
Stap 4: Koken (20 minuten)
Voeg de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zodra het kookt, verlaag je het vuur en laat je de soep 20 minuten sudderen, of tot de pompoen en wortel zacht zijn.
Stap 5: Pureer de soep (5 minuten)
Haal de pan van het vuur. Voeg de verse salieblaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Als je de soep romiger wilt, voeg dan de room toe en meng goed.
Stap 6: Op smaak brengen (5 minuten)
Breng de soep op smaak met zout en peper. Proef en pas indien nodig de smaken aan.
Serveren
Serveer de pompoensoep warm, eventueel garneerd met een paar extra salieblaadjes en een scheutje room. Geniet van je heerlijke seizoensgebonden pompoensoep met salie!
Reacties