Recept voor Salade met Gegrilde Perzik, Hüttenkäse en Balsamico
Benodigdheden:
- Grill of grillpan
- Saladekom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten:
- 2 rijpe perziken
- 150 gram hüttenkäse
- 125 gram gemengde salade (bijvoorbeeld rucola, spinazie en veldsla)
- 50 ml balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Handjevol walnoten (optioneel)
Stap-voor-stap instructies:
- Voorbereiding (5 minuten):
Was de gemengde salade onder koud water en laat deze goed uitlekken. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. - Grillen (10 minuten):
Verhit de grill of grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de snijkanten van de perziken met een beetje olijfolie. Leg de perziken met de snijkant naar beneden op de grill en grill ze ongeveer 4-5 minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben. Draai ze om en grill ook de andere kant gedurende 2-3 minuten. Haal ze van de grill en laat ze even afkoelen. - Salade samenstellen (5 minuten):
Plaats de gemengde salade in een grote kom. Voeg de hüttenkäse toe en meng voorzichtig door elkaar. Snijd de gegrilde perziken in plakjes en verdeel deze over de salade. - Dressing toevoegen (2 minuten):
Meng de balsamicoazijn met de resterende olijfolie in een klein kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade. - Serveren (3 minuten):
Optioneel: Voeg wat gehakte walnoten toe voor extra crunch. Serveer de salade onmiddellijk op borden en geniet!
Totaal: 25 minuten
Deze salade is perfect als lichte lunch of als voorgerecht bij een etentje. Eet smakelijk!
Reacties