Romige Courgettesoep met Basilicum
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Mes
- Snijplank
- Pan
- Staafmixer of blender
- Lepel
- Kom
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 1 handvol verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Stappenplan
- Voorbereiding (10 minuten):
- Snijd de courgettes in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Was de basilicum en hak deze grof.
- Fruit de ui en knoflook (5 minuten):
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgettes toe (10 minuten):
- Doe de courgetteblokjes in de pan en bak deze kort mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het 10 minuten zachtjes koken totdat de courgettes zacht zijn.
- Maak de soep romig (5 minuten):
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Voeg de kookroom en de basilicum toe en meng goed door.
- Afmaken (3 minuten):
- Kruid de soep met zout en peper naar smaak.
- Laat de soep nog enkele minuten op laag vuur verwarmen.
- Serveren (2 minuten):
- Verdeel de soep over kommen en garneer eventueel met extra basilicum en een drizzle olijfolie.
Tijdslijn
Totaal: 45 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Fruit de ui en knoflook: 5 minuten
- Voeg de courgettes toe: 10 minuten
- Maak de soep romig: 5 minuten
- Afmaken: 3 minuten
- Serveren: 2 minuten
Reacties