Roggebrood met magere hüttenkäse en radijs
Dit recept voor roggebrood met magere hüttenkäse en radijs is niet alleen heerlijk, maar ook zoutarm. Perfect voor een gezonde lunch of snack!
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Kom
- Leukereck (of een andere opscheplepel)
- Serveerbord
Ingrediënten
- 2 sneetjes roggebrood
- 150 gram magere hüttenkäse
- 1 handvol radijsjes (ongeveer 5-6 stuks)
- Peper naar smaak (optioneel)
- Verse kruiden (bijvoorbeeld dille of bieslook, naar smaak)
Stappen en tijdslijn
Stap 1: Bereiden van de radijsjes (5 minuten)
- Was de radijsjes grondig onder stromend water.
- Snijd de groene toppen van de radijsjes met het koksmes.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes op de snijplank.
Stap 2: Bereiden van de hüttenkäse (2 minuten)
- Neem een kom en doe de magere hüttenkäse erin.
- Voeg indien gewenst peper en verse kruiden toe voor extra smaak. Meng dit met een lepel tot het goed is verdeeld.
Stap 3: Samenstellen van het gerecht (3 minuten)
- Neem een sneetje roggebrood en leg dit op een serveerbord.
- Schep een ruime hoeveelheid hüttenkäse op het roggebrood met de leuke rek.
- Verdeel de plakjes radijs over de hüttenkäse.
- Herhaal dit voor het tweede sneetje roggebrood.
Totaaltijd: 10 minuten
Serveer Suggesties
Dit gerecht is heerlijk als lunch of lichte snack. Je kunt het ook serveren met een salade van groene bladgroenten voor extra voedingsstoffen. Geniet van je gezonde, zoutarme maaltijd!
Reacties