Recept: Rijst met gestoomde broccoli en gember
Dit is een gezond, zoutarm recept dat je eenvoudig thuis kunt bereiden. Het is perfect als een lichte lunch of diner. Door de gember krijgt het gerecht een frisse smaak die mooi combineert met de broccoli.
Benodigdheden
- Stoompan of vierkante stoominzet (voor in een pan)
- Kookpan voor de rijst
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
- Maatbeker of maatlepel
Ingrediënten
- Voor 2 personen
- 150 gram volkoren rijst
- 200 gram broccoli
- 1 stuk gember (ongeveer 3 cm)
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper naar smaak
- Water (voor het koken van de rijst en stomen van de broccoli)
Stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en zet deze opzij.
- Schil de gember met een mesje en snijd deze fijn of rasp deze.
- Rijst koken (20 minuten)
- Breng in een kookpan 300 ml water aan de kook.
- Voeg de volkoren rijst toe, roer kort door en zet het vuur laag.
- Plaat het deksel op de pan en laat de rijst in 15-20 minuten zachtjes koken tot al het water is opgenomen.
- Broccoli stomen (10 minuten)
- Vul de stoompan of pan met een geschikte inzet met ongeveer 2,5 cm water.
- Breng het water aan de kook.
- Wanneer het water kookt, voeg je de broccoli en de fijngehakte of geraspte gember toe aan de stoompan.
- Dek de pan af en laat de broccoli gedurende 5-7 minuten stomen tot deze mooi groen en beetgaar is.
- Afronden (5 minuten)
- Als de rijst klaar is, zet je het vuur uit en laat je het nog enkele minuten staan met het deksel op de pan.
- Roer een eetlepel olijfolie door de rijst en voeg peper naar smaak toe.
- Dien de rijst op borden op, voeg de gestoomde broccoli met gember toe en geniet van je gezonde, zoutarme maaltijd!
Totaal Tijd
Ongeveer 45 minuten
Serveren
Dit gerecht is heerlijk als je het direct serveert, maar het kan ook koud gegeten worden als een salade. Geniet ervan!
Reacties