Quinoaburgers met geroosterde paprika en geitenkaas
Benodigdheden
- Koekenpan
- Bakplaat
- Keukenmachine of staafmixer
- Schalen voor mengen
- Ditje en datje om te serveren (bijvoorbeeld een bord)
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 250 ml groentebouillon
- 1 grote rode paprika
- 100 g geitenkaas
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Peterselie (optioneel voor garnering)
Te nemen stappen
- Verwarm de oven voor op 200°C (10 minuten)
- Kook de quinoa in de groentebouillon gedurende 15 minuten (15 minuten)
- Snijd de rode paprika in plakken en leg deze op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en rooster gedurende 20 minuten (20 minuten)
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit in de koekenpan met 1 eetlepel olijfolie tot ze goudbruin zijn (5 minuten)
- Laat de quinoa even afkoelen en meng dit met de ui, knoflook, geitenkaas, ei, paneermeel, zout en peper (10 minuten)
- Vorm kleine burgers van het mengsel (5 minuten)
- Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin (10 minuten)
- Serveer de quinoaburgers met de geroosterde paprika en garneer eventueel met peterselie (5 minuten)
Totaal tijd
- 75 minuten