Quinoa Stoofschotel met Spinazie en Kikkererwten
Deze voedzame stoofschotel is perfect voor een gezonde en hartverwarmende maaltijd. Quinoa gecombineerd met spinazie en kikkererwten levert een rijk aan eiwitten en vezels gerecht dat zowel vullend als heerlijk is.
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Spatel of houten lepel
- Snijplank en mes
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- 400 gram verse spinazie, gewassen en grof gesneden
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel chili flakes (optioneel)
- 400 ml groentebouillon
- 1 citroen, het sap
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig is. Voeg vervolgens de knoflook, komijn en chili flakes toe en bak nog een minuut door.
- Voeg de quinoa toe aan de pan en roer goed zodat de quinoa bedekt is met het uimengsel. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de quinoa ongeveer 15 minuten sudderen, of tot het meeste vocht is opgenomen.
- Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de pan. Roer door en laat nog 5 minuten koken, of tot de spinazie is geslonken en de kikkererwten doorwarm zijn.
- Haal van het vuur, voeg citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door.
Serveren: Verdeel de stoofschotel over de borden en serveer eventueel met een partje citroen. Geniet van deze gezonde en smaakvolle maaltijd!