Quiche zonder Korst met Spinazie en Hüttenkäse
Benodigdheden
- Oven
- Quichevorm of ovenschaal
- Mixkom
- Garde of mixer
- Kookpan (voor de spinazie)
Ingrediënten
- 200 gram verse spinazie
- 250 gram hüttenkäse
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld kaas naar keuze)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie of boter (voor het invetten van de vorm)
Te nemen stappen
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C (circulatieoven) of 200°C (boven-/onderwarmte). (5 minuten)
- Stap 2: Was de spinazie en kook deze in een pan met een beetje water gedurende 2-3 minuten tot deze geslonken is. Laat uitlekken en druk overtollig vocht eruit. (10 minuten)
- Stap 3: In een mixkom, klop de eieren los met de melk, peper, en zout. Voeg de hüttenkäse, geraspte kaas en de fijngesneden knoflook toe. Meng goed door. (5 minuten)
- Stap 4: Voeg de uitgelekte spinazie toe aan het eimengsel en roer alles goed door. (2 minuten)
- Stap 5: Vet de quichevorm of ovenschaal in met olijfolie of boter. Giet het mengsel in de vorm. (2 minuten)
- Stap 6: Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten totdat deze stevig en goudbruin is. (35 minuten)
- Stap 7: Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur. (5 minuten)