Provençaalse Ratatouille-soep
Deze heerlijke Provençaalse ratatouille-soep is een perfect verwarmend gerecht boordevol groenten en smaak. Ideaal voor een frisse dag!
Benodigdheden
- Kookpan met hoge rand
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel voor roeren
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten
- 500 g courgette, in blokjes
- 250 g aubergine, in blokjes
- 250 g paprika (rood of groen), in blokjes
- 200 g tomaten, in blokjes (of 1 blik tomatenblokjes)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Vers basilicum voor garnering (optioneel)
Stappen en Tijdslijn
- Voorbereiding (10 minuten)
- Was en snijd alle groenten in blokjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Bak de ui en knoflook (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in de kookpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de groenten toe (10 minuten)
- Voeg de courgette, aubergine en paprika toe aan de pan en bak dit gedurende 5-7 minuten.
- Roer regelmatig totdat de groenten iets zachter worden.
- Kook de soep (20 minuten)
- Voeg de tomaten en groentebouillon toe.
- Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens 15-20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Voeg de Provençaalse kruiden, zout en peper toe en proef.
- Serveren (5 minuten)
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste consistentie.
- Serveer de soep in kommen en garneer met vers basilicum indien gewenst.
Totaal tijd: 50 minuten
Geniet van je heerlijke Provençaalse ratatouille-soep, perfect met een stuk vers brood!
Reacties