Recept voor Pompoenstoofpot met Appel en Wortel
Benodigdheden:
- 1 grote pan of stoofpot
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Opscheplepel
Ingrediënten:
- 500 g pompoen, geschild en in blokjes
- 2 grote wortels, in plakjes
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Schil en snijd de pompoen, wortels en appels in blokjes/plakjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook (5 minuten):
- Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot de ui glazig is.
- Voeg de groenten en kruiden toe (5 minuten):
- Doe de pompoen, wortels, appels, kaneel en nootmuskaat in de pan.
- Roer alles goed door en bak het 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de bouillon toe (30 minuten):
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Verlaag het vuur, dek de pan af en laat het alles 25-30 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Op smaak brengen (5 minuten):
- Proef de stoofpot en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveren (5 minuten):
- Schep de pompoenstoofpot in kommen en garneer eventueel met verse peterselie.
- Serveer warm, eventueel met brood.
Tijdslijn: Totaal: ongeveer 60 minuten
Reacties