Pompoenstoof met Kokos en Limoen
Welkom in de wereld van Aziatische smaken, waar we vandaag een heerlijke pompoenstoof met kokos en limoen gaan maken! Dit recept is perfect voor iedereen die op zoek is naar een voedzame maaltijd die langdurige energie biedt door complexe koolhydraten. Bovendien is het goed voor je hart!
Ingrediënten
- 1 groene pompoen (of hokkaido), geschild en in blokjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2-3 rode chilipepers, in dunne ringetjes (optioneel)
- 1 limoen, sap en zest
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
- Rijst of quinoa, voor erbij
Bereidingswijze
- Verhit de olie in je Dutch Oven op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook, gember, en chilipepers toe. Bak dit gedurende 1-2 minuten tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de blokjes pompoen, komijnpoeder, en kurkuma toe. Roer goed door zodat de pompoen bedekt is met de specerijen.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat het 20-25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
- Roer de sojasaus, limoensap, en limoenrasp door de stoofpot. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pompoenstoof met een flinke lepel bovenop je rijst of quinoa en garneer met verse koriander.
Geniet van je maaltijd!
Deze pompoenstoof met kokos en limoen is niet alleen een feestrecept voor je smaakpapillen, maar het is ook een boost voor je gezondheid. Met zijn rijke mix van smaken en ingrediënten vol voedingsstoffen, zou je jezelf wel eens kunnen verwennen met dit hartgezonde gerecht. Dus trek je schort aan, zet een heerlijk muziekje op en ga aan de slag – je zult er geen spijt van krijgen!
Smakelijk!
Reacties