Pompoen- en Spinaziepizza met Zaden en Noten
Benodigdheden
- Pizza-oven of reguliere oven
- Pizzasteen (optioneel)
- Pizza-bakplaat
- Deegroller
- Mengkom
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- Voor het pizzadeeg:
- 500 g bloem
- 7 g droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 300 ml warm water
- 2 eetlepels olijfolie
- Voor de topping:
- 200 g pompoen (in dunne plakjes)
- 150 g verse spinazie
- 100 g mozzarella (geraspt)
- 50 g feta (verkruimeld)
- 30 g pijnboompitten
- 30 g zonnebloempitten
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Stappen
Stap 1: Het deeg maken (30 minuten + 1 uur rijstijd)
- Meng in een mengkom de bloem, droge gist, suiker en zout.
- Voeg het warme water en de olijfolie toe.
- Kneed het deeg 10 minuten tot het soepel en elastisch is.
- Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het in volume is verdubbeld.
Stap 2: De toppings voorbereiden (15 minuten)
- Verwarm ondertussen een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Voeg de geperste knoflook en pompoenplakjes toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Stap 3: Pizza samenstellen (15 minuten)
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte en leg het op een bakplaat of pizzasteen.
- Verdeel de gebakken pompoen en spinazie gelijkmatig over het deeg.
- Bestrooi met mozzarella en feta, gevolgd door de zaden.
Stap 4: De pizza bakken (15-20 minuten)
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is.
- Haal de pizza uit de oven en garneer eventueel met verse basilicum.
Serveer en geniet!
Snijd de pizza in stukken en serveer warm. Eet smakelijk!