Pittige Orzo met Kip & Paprika
Benodigdheden:
- Grote pan
- Steelpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Verwarmde oven (indien nodig)
Ingrediënten:
- 200 g orzo
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (of naar smaak)
- 500 ml kippenbouillon
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten): Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika’s en ui in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie (2 minuten): Doe de olijfolie in de grote pan en verhit deze op middelhoog vuur.
- Kip bakken (8 minuten): Voeg de kip toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Groenten toevoegen (5 minuten): Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe aan de pan en bak dit nog eens 3 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Specerijen toevoegen (1 minuut): Voeg het gerookte paprikapoeder en cayennepeper toe en roer goed door.
- Orzo en bouillon toevoegen (20 minuten): Voeg de orzo en de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag het vuur en laat het 15-20 minuten sudderen tot de orzo al dente is en de bouillon is opgenomen.
- Afronden (5 minuten): Proef en voeg indien nodig extra peper, zout of kruiden toe. Garneer met verse peterselie.
Totaal bereidingstijd: Ongeveer 45 minuten
Serveer Suggesties:
Dien de pittige orzo warm op, eventueel met een frisse salade of wat knapperig brood aan de zijkant.
Reacties