Pittige Noedels met Tempeh
Welkom in de wereld van gezonde Aziatische smaken! Dit recept voor pittige noedels met tempeh is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, het is ook nóg beter voor je lichaam. Vol met plantaardige eiwitten en gezonde vetten, dit gerecht is perfect voor een voedzaam diner dat je hart en darmen gezond houdt.
Waarom je dit recept moet maken
Tempeh is een geweldig eiwitrijk alternatief voor vlees en zit boordevol vezels en voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. De combinatie van noedels, groenten en pittige sauzen maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond!
Ingrediënten
- 200 gram volkoren noedels
- 200 gram tempeh, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in halve maantjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte gember
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sriracha (of naar smaak)
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- Sesamzaadjes voor garnering
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de sesamolie toe. Bak de tempeh blokjes 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook, gember, rode paprika en courgette toe aan de pan. Bak nog eens 5 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de gekookte noedels, sojasaus, en sriracha toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en laat nog een paar minuten op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de noedels warm, gegarneerd met bosuitjes en een strooi sesamzaadjes.
Geniet ervan!
Neem een moment voor jezelf terwijl je geniet van deze pittige noedels met tempeh. Perfect voor een doordeweekse avond of als je gasten hebt. Laat de smaken van Azië je keuken vullen en je lichaam voeden. Eet smakelijk!
Reacties