Pittige Chili met Bonen uit de Dutch Oven
Benodigdheden
- Dutch Oven of een grote, zware gietijzeren pan
- Houten lepel
- Snijplank
- Scherp mes
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper
- Optioneel: verse koriander, zure room, geraspte kaas, en jalapeños voor garnering
Stappen
- Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin.
- Voeg de fijngesneden ui, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en bak deze ongeveer 5 minuten mee tot ze zacht worden.
- Strooi de chilipoeder, komijnpoeder en paprikapoeder over het gehaktmengsel en roer goed door.
- Giet de tomatenblokjes en een klein beetje water in de pan en roer om alle ingrediënten goed te mengen.
- Voeg de kidneybonen en zwarte bonen toe aan de Dutch Oven en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur minstens 30 minuten sudderen, roer af en toe. Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen.
- Breng de chili op smaak met zout en peper en laat het nog 10 minuten zonder deksel koken om iets in te dikken.
- Serveer de chili met een schep zure room, wat geraspte kaas en een paar plakjes jalapeño. Garneer met verse koriander naar smaak.
Bereidingstijd
Totaal: ongeveer 45 minuten