Pittige Bloemkool Nuggets met Buffalo Saus
Een heerlijke, gezonde snack of bijgerecht dat veganistisch en gluten-vrij is. Perfect voor een feestje of als je simpelweg zin hebt in iets pittigs!
Benodigdheden
- Bakplaat
- Oven
- Mengkom
- Kookpan
- Keukenpapier
Ingrediënten
Voor de bloemkool nuggets:
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
- 1 cup (120g) bloem (gluten-vrij indien gewenst)
- 1 cup (240ml) plantaardige melk
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper (of meer naar smaak)
- 1/2 theelepel zout
- 1 cup (120g) paneermeel of panko
Voor de Buffalo saus:
- 1/2 cup (120ml) hete saus (bijvoorbeeld Frank’s RedHot)
- 1/4 cup (60ml) plantaardige boter
- 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel, voor wat zoetere smaak)
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Bloemkool koken (10 minuten)
Kook de bloemkoolroosjes in een pan met gezouten water gedurende 3-5 minuten tot ze licht beetgaar zijn. Giet af en laat ze even afkoelen.
Stap 3: Beslag maken (5 minuten)
In een mengkom, combineer de bloem, plantaardige melk, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Roer goed door totdat je een glad beslag hebt.
Stap 4: Bloemkool bedekken (5 minuten)
Doop elke bloemkoolroosje in het beslag en dompel ze vervolgens in het paneermeel zodat ze goed bedekt zijn.
Stap 5: Bakken (20 minuten)
Leg de bedekte bloemkool nuggets op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Stap 6: Buffalo saus maken (5 minuten)
Terwijl de nuggets bakken, smelt de plantaardige boter in een kleine pan op laag vuur. Voeg de hete saus en ahornsiroop toe en meng goed. Haal van het vuur zodra alles goed gemengd is.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Haal de bloemkool nuggets uit de oven en meng ze in een kom met de Buffalo saus. Serveer warm met je favoriete dipsaus!
Tijdslijn
- Totaal tijd: 1 uur
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken bloemkool: 10 minuten
- Beslag maken: 5 minuten
- Bloemkool bedekken: 5 minuten
- Bakproces: 20-25 minuten
- Buffalo saus maken: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Geniet van je pittige bloemkool nuggets met Buffalo saus!
Reacties