Perzik-Gember Iced Tea (Zoutarm Recept)
Geniet van een verfrissende Perzik-Gember Iced Tea. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook zoutarm, perfect voor een gezonde dorstlesser!
Benodigdheden
- Theepot
- Pan
- Zeef
- Glas of Pitcher
- Schep of lepel
- Koelkast
- Mes
- Snijplank
Ingrediƫnten
- 4 kopjes water
- 2 theezakjes groene thee
- 1 grote perzik, in plakken
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 2 eetlepels honing of agavesiroop (optioneel)
- ijsblokjes
- Verse muntblaadjes (voor garnering)
Stappen
Stap 1: Water Koken (5 minuten)
Kook de 4 kopjes water in een pan op middelhoog vuur.
Stap 2: Thee Zetten (10 minuten)
Zodra het water kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de theezakjes en de geraspte gember toe. Laat dit 10 minuten trekken.
Stap 3: Thee Afzeven (5 minuten)
Na het trekken, verwijder je de theezakjes en zeef je de thee in een andere container om de gember te verwijderen.
Stap 4: Perzik Toevoegen (5 minuten)
Voeg de plakjes perzik toe aan de warme thee. Roer goed door.
Stap 5: Zoeten (optioneel) (2 minuten)
Voeg indien gewenst de honing of agavesiroop toe en roer tot deze volledig is opgelost.
Stap 6: Koelen (30 minuten)
Laat de thee op kamertemperatuur komen en zet deze daarna in de koelkast om af te koelen voor minstens 30 minuten.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Vul glazen met ijsblokjes, giet de afgekoelde thee eroverheen en garneer met verse muntblaadjes. Geniet ervan!
Tijdlijn
- Water Koken: 5 minuten
- Thee Zetten: 10 minuten
- Thee Afzeven: 5 minuten
- Perzik Toevoegen: 5 minuten
- Zoeten: 2 minuten
- Koelen: 30 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal: 1 uur en 2 minuten
Dit recept voor Perzik-Gember Iced Tea is perfect voor een warme dag. Het is eenvoudig te maken en heerlijk verfrissend, zonder dat er veel zout aan te pas komt!









Reacties