Pasta met Zalm en Spinazie in een Lichte Roomsaus
Maak een heerlijk en gezond gerecht dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook je hart en immuunsysteem ondersteunt! Deze pasta met zalm en spinazie is rijk aan omega-3 vetzuren en ijzer, perfect voor een sterk en vitaal leven. Kom, laten we beginnen!
Ingredienten
- 250 gram volkoren pasta
- 200 gram verse zalm, in blokjes gesneden
- 200 gram verse spinazie
- 200 ml lichte room
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- Verse peterselie, voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water totdat deze al dente is. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het goudbruin is.
- Voeg de blokjes zalm toe aan de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten tot ze net gaar zijn.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan. Roer regelmatig totdat de spinazie geslonken is.
- Verlaag het vuur en giet de lichte room erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de pasta goed bedekt wordt met de saus.
- Serveer de pasta warm, gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie voor een extra smaakboost!
Geniet van je Gezonde Maaltijd!
Laat je niet alleen verleiden door de smaak, maar ook door de gezondheidsvoordelen van dit gerecht. Met omega-3 vetzuren uit de zalm en de ijzerrijke spinazie is deze pasta een super combinatie voor een sterk hart en een gezond immuunsysteem. Eet smakelijk!
Reacties