Pasta kip “tikka masala”-stijl met groenten
Benodigdheden
- Pan voor koken van pasta
- Koekenpan of wok
- Snijplank
- Mes
- Lepel voor roeren
Ingrediënten
- 250 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in halve maantjes
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels tikka masala pasta
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering (optioneel)
Te nemen stappen
- Stap 1: Kook de pasta (10 minuten)
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Stap 2: Bak de kip (5 minuten)
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin.
- Stap 3: Voeg groenten toe (5 minuten)
- Voeg de gesnipperde ui, knoflook, paprika en courgette toe aan de pan.
- Bak alles samen tot de groenten zacht zijn.
- Stap 4: Maak de saus (5 minuten)
- Voeg de tikka masala pasta, tomatenblokjes en kokosmelk toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
- Stap 5: Meng de pasta (2 minuten)
- Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus.
- Roer goed door, zodat de pasta goed bedekt is met de saus.
- Stap 6: Serveren (1 minuut)
- Serveer de pasta warm, gegarneerd met verse koriander indien gewenst.
Totaal tijd
- Ongeveer 38 minuten