Ovenschotel met Kalkoen en Bruine Rijst (Zoutarm Recept)
Dit recept voor een ovenschotel met kalkoen en bruine rijst is niet alleen heerlijk, maar ook zoutarm. Perfect voor een gezonde maaltijd!
Benodigdheden
- Ovenschotel
- Pan voor koken van rijst
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel of spatel
- Aluminiumfolie
- Meetbekers
- Keukenweegschaal
Ingredienten
- 300 gram kalkoenfilet (in blokjes)
- 200 gram bruine rijst
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 courgette (in blokjes)
- 1 kleine ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 500 ml kippenbouillon (zoutarm)
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten). - Vegetables toevoegen (5 minuten):
Voeg de blokjes paprika en courgette toe aan de pan. Bak gedurende 5 minuten totdat de groenten iets zachter zijn. - Kalkoen toevoegen (5 minuten):
Voeg de blokjes kalkoenfilet toe aan de pan. Strooi de oregano en paprikapoeder erover en bak alles nog eens 5-7 minuten, totdat de kalkoen gaar is. Breng op smaak met peper. - Bruine rijst koken (30 minuten):
Kook ondertussen de bruine rijst volgens de instructies op de verpakking met de kippenbouillon (zoutarm). Dit duurt ongeveer 30 minuten. - Ovenschotel samenstellen (5 minuten):
Meng de gekookte bruine rijst met het kalkoen- en groentemengsel in de ovenschaal. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich mengen. - Oven verwarmen (5 minuten):
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. - Afgemaakt bakken (30 minuten):
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Verwijder vervolgens de folie en bak nog eens 10 minuten tot alles mooi gekleurd is.
Totaal tijd: 1 uur
Laat de ovenschotel even afkoelen voordat je deze serveert. Geniet van je gezonde, zoutarme ovenschotel met kalkoen en bruine rijst!









Reacties