Recept voor Orzo met Gebakken Spinazie & Garnalen in Knoflookolie
Benodigdheden:
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Serveerschalen
Ingrediënten:
- 250g orzo
- 200g garnalen (pelletrui, ontdarmd)
- 150g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen (sap en rasp)
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Stappen:
- Kook de orzo: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook (10 minuten).
- Voeg de orzo toe: Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking (8-10 minuten). Roer af en toe en proef of hij al dente is.
- Garnalen bereiden: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op medium-vuur (1-2 minuten).
- Voeg de knoflook toe: Bak de fijngesneden knoflook tot het goudbruin is (1 minuut).
- Voeg de garnalen toe: Bak de garnalen gedurende 3-4 minuten aan elke kant, totdat ze roze en gaar zijn. Kruid met zout en peper.
- Spinazie toevoegen: Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken (2-3 minuten).
- Combineer: Giet de gekookte orzo af en voeg deze toe aan de pan met garnalen en spinazie. Meng goed door elkaar.
- Op smaak brengen: Voeg citroensap en -rasp toe en meng opnieuw. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
- Serveren: Schep de orzo in serveerschalen en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Tijdslijn:
- Koken van de orzo: 10-12 minuten
- Bereiden van garnalen en spinazie: 5-7 minuten
- Totale bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Geniet van je smakelijke Orzo met Gebakken Spinazie & Garnalen in Knoflookolie!
Reacties