Recept: Orzo met Bloemkool & Curry-kruiden
Benodigdheden:
- 1 pan voor koken
- 1 grote koekenpan of wok
- 1 snijplank
- 1 scherp mes
- 1 houten lepel of spatel
Ingrediënten:
- 250 g orzo
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel curry-poeder
- 500 ml groentebouillon
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering
Te nemen stappen:
- Koken van de orzo (10 minuten):
Breng een pan water aan de kook en voegde een snufje zout toe. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking tot hij al dente is. Giet af en zet opzij. - Bloemkool bereiden (5 minuten):
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze lichtbruin en beetgaar zijn. - Ui en knoflook toevoegen (3 minuten):
Voeg de gesnipperde ui en het fijngehakte knoflook toe aan de pan met bloemkool. Bak deze samen gedurende 3 minuten tot de ui glazig is. - Curry-kruiden toevoegen (2 minuten):
Strooi het curry-poeder over de groenten en roer goed. Bak dit mengsel ongeveer 2 minuten zodat de smaken goed kunnen intrekken. - Bouillon toevoegen (5 minuten):
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen. - Orzo mengen (2 minuten):
Voeg de gekookte orzo toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout naar smaak en verwarm nog 2 minuten door. - Serveren (1 minuut):
Garneer het gerecht met verse koriander of peterselie en serveer direct.
Totaal tijd: Ongeveer 28 minuten
Reacties