Recept voor Orzo met Artisjokharten & Citroenrasp
Benodigdheden:
- Pannetje
- Kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Mes
- Grote lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten:
- 250g orzo
- 1 blik artisjokharten (ongeveer 400g)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 50g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (voor garnering)
Te nemen stappen:
- Kook de orzo: Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de orzo toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten). (Tijd: 10 minuten)
- Afgieten: Giet de orzo af in een zeef en spoel kort met koud water om het koken te stoppen. Laat goed uitlekken. (Tijd: 2 minuten)
- Bereid de saus: Verhit in dezelfde pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is. (Tijd: 2 minuten)
- Voeg artisjokharten en citroen toe: Snijd de artisjokharten in vieren en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook de citroenrasp en het citroensap toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit 2-3 minuten opwarmen. (Tijd: 3 minuten)
- Combineer orzo en saus: Voeg de uitgelekte orzo toe aan de pan en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper. (Tijd: 2 minuten)
- Seroveren: Schep de orzo in een serveerschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie. (Tijd: 2 minuten)
Totaal bereidingstijd: Ongeveer 21 minuten
Geniet van je heerlijke Orzo met Artisjokharten & Citroenrasp!
Reacties