Oosterse Kip Teriyaki met Bosui en Sesam
Dit recept voor Oosterse Kip Teriyaki met Bosui en Sesam is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Vol van smaak en vol goede voedingsstoffen!
Benodigdheden
- Kookgerei: Wok of grote pan, snijplank, mes, maatbeker, lepel, serveerschaal.
Ingrediënten
- Voor de kip:
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el maizena
- Voor de teriyaki-saus:
- 100 ml sojasaus
- 50 ml water
- 2 el honing
- 1 el rijstazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geraspt
- Voor de garnering:
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Stappen
- Voorbereiding (5 minuten): Snijd de kipfilet in blokjes en zet deze opzij. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en maizena. Voeg de kip toe en laat het even marineren.
- Teriyaki-saus maken (10 minuten): Meng in een pannetje de sojasaus, water, honing, rijstazijn, knoflook en gember. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken totdat de saus iets indikt.
- Kip bakken (10 minuten): Verhit een beetje olie in de wok of pan en bak de gemarineerde kip op hoog vuur in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Saus toevoegen (2 minuten): Voeg de teriyaki-saus toe aan de kip en meng goed door. Laat het nog 1-2 minuten op het vuur staan totdat alles goed warm is en de saus de kip bedekt.
- Serveren (3 minuten): Serveer de Oosterse Kip Teriyaki op een schaal en garneer met de ringetjes bosui en geroosterde sesamzaadjes.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 5 minuten
- Teriyaki-saus maken: 10 minuten
- Kip bakken: 10 minuten
- Saus toevoegen: 2 minuten
- Serveren: 3 minuten
Totaal: 30 minuten
Eet smakelijk! Geniet van je heerlijke Oosterse Kip Teriyaki met Bosui en Sesam.
Reacties