Noord-Afrikaanse kikkererwten stoof
Ontdek de rijke smaken van Noord-Afrika met dit heerlijke, veganistische kikkererwtenstoofpotje. Een verwarmend gerecht perfect voor een doordeweekse dag.
Benodigdheden
- Grote stoofpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediƫnten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 wortels, in plakjes
- 1 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl cayennepeper (optioneel, voor extra hitte)
- 400 g ingeblikte tomaten
- 400 g ingeblikte kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 200 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse koriander, fijngehakt voor garnering
- 1 citroen, in partjes gesneden (voor serveren)
Bereidingstijd
Totale tijd: 60 minuten
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 45 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten.
- Voeg de rode paprika en wortels toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee.
- Strooi de komijn, koriander, kaneel en cayennepeper over de groenten en bak deze kort mee tot het geurig is.
- Schenk de ingeblikte tomaten en groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de kikkererwten toe aan de stoofpot en laat het geheel met een deksel op de pan zachtjes 30-35 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
- Garneer de stoof met verse koriander en serveer met een partje citroen voor extra frisheid.
Geniet van dit heerlijke Noord-Afrikaanse gerecht met een stukje brood of een portie rijst voor een complete maaltijd!