Noedels met Kip en Wokgroenten
Welkom in de wereld van de smaakvolle en gezonde Chinese keuken! Vandaag gaan we een heerlijk recept voor noedels met kip en wokgroenten bereiden. Dit gerecht is niet alleen verrukkelijk, maar het is ook ontstekingsremmend en bevorderlijk voor je hart en immuunsysteem. Klop je keukenmaatjes bij elkaar en laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 200 g noedels (bij voorkeur volkoren of rijstnoedels)
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 200 g wokgroenten (bijvoorbeeld broccoli, paprika en wortel)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geraspt
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Benodigdheden
- Wok of grote hapjespan
- Pannetje
- Houten lepel
- Kookpan voor de noedels
Stappenplan
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden. Giet ze af en zet opzij.
- Verhit de wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie toe.
- Voeg de gesneden kipfilet toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten rondom goudbruin.
- Als de kip bijna gaar is, voeg je de gehakte knoflook en geraspte gember toe. Bak dit nog 1-2 minuten mee totdat het heerlijk begint te ruiken.
- Voeg de wokgroenten toe en roerbak alles nog eens 3-5 minuten, totdat de groenten knapperig maar gaar zijn.
- Voeg de gekookte noedels toe en giet de sojasaus erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de noedels warm op een bord en garneer eventueel met verse koriander.
Geniet van je maaltijd!
En voilà! Je hebt een heerlijke, gezonde maaltijd bereidt die niet alleen lekker is, maar ook goed voor je hart en immuunsysteem. Geniet van elke hap en deel het recept met vrienden en familie. Samen genieten van gezond koken, dat is waar het om draait!
Eet smakelijk!
Reacties