Minestronesoep boordevol groenten en mager vlees
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Snijplank
- Koksmes
- Antiaanbakpan (optioneel)
- Houten lepel
- Soepkom
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 2 stengels selderij, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
- 100 gram groene of gele erwten
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 150 gram mager vlees (bijvoorbeeld kip of kalkoen), in blokjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas, voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen
- Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd alle groenten en het vlees in kleine blokjes.
- Stap 2: Fruit de ui en knoflook (5 minuten)
- Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Stap 3: Voeg het vlees toe (5 minuten)
- Voeg het mager vlees toe aan de pan en bak deze totdat het rondom bruin is.
- Stap 4: Groenten toevoegen (10 minuten)
- Voeg de wortels, selderij, courgette, paprika, en sperziebonen toe en roer goed door.
- Stap 5: Bouillon en tomaten toevoegen (15 minuten)
- Giet de groentebouillon en tomatenblokjes in de pan.
- Voeg oregano en tijm toe en breng het geheel aan de kook.
- Stap 6: Koken (20 minuten)
- Laat de soep op laag vuur 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
- Stap 7: Afmaken (5 minuten)</
Reacties