Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Mediterrane kabeljauw met olijven en tomaat

    Mediterrane kabeljauw met olijven en tomaat

    Mediterrane Kabeljauw met Olijven en Tomaat

    Geniet van de frisse smaken van de Middellandse Zee met dit eenvoudige, gezonde en overheerlijke recept voor Mediterrane kabeljauw. Een perfecte combinatie van sappige tomaten, zoute olijven en sappige kabeljauw die samen zorgen voor een maaltijd rijk aan smaak en kleur. Ideaal voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd of een bijzonder weekend diner.

    Benodigdheden

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Mengkom
    • Snijplank
    • Mes

    Ingrediënten

    • 4 kabeljauwfilets
    • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 100 gram zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • Zout en versgemalen zwarte peper
    • Verse basilicum voor garnering

    Bereidingsstappen

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Plaats de kabeljauwfilets in een ingevette ovenschaal.
    3. In een mengkom, combineer de gehalveerde cherrytomaatjes, olijven, knoflook, rode ui en kappertjes.
    4. Voeg de olijfolie en oregano toe aan het tomaat-olijf mengsel en meng goed door elkaar.
    5. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Verdeel het tomaat-olijf mengsel over de kabeljauwfilets in de ovenschaal.
    7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar, of tot de vis makkelijk uit elkaar valt met een vork.
    8. Haal de schaal uit de oven en laat het een paar minuten rusten.
    9. Garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren.

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 30 minuten (Voorbereiding: 10 minuten, Koken: 20 minuten)

    Deze Mediterrane kabeljauw kan geserveerd worden met een lichte salade of over een bedje van gekookte quinoa voor een complete maaltijd. Geniet van de heerlijke combinatie van zachte kabeljauw, zoete tomaten en het zoute van de olijven, elke hap zal je doen denken aan een diner aan de Middellandse Zee!

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Mediterrane kabeljauw met olijven en tomaat - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig om Mediterrane kabeljauw met olijven en tomaat te maken?

    Je hebt kabeljauwfilets, cherrytomaten, olijven, knoflook, olijfolie, citroensap, zout, peper en verse kruiden zoals peterselie of basilicum nodig.

    De kabeljauw moet ongeveer 10-12 minuten in de oven op 200 graden Celsius, totdat de vis volledig gaar is.

    Ja, je kunt ook zalm, tilapia of schelvis gebruiken. Pas de kooktijd aan afhankelijk van de dikte van de visfilets.

    Ja, dit gerecht is van nature glutenvrij. Zorg er echter voor dat alle gebruikte ingrediënten geen verborgen gluten bevatten.

    Ja, je kunt olijfolie vervangen door andere plantaardige oliën zoals avocado-olie of druivenpitolie. De smaak zal licht variëren.

    Je kunt de kabeljauw samen met de tomaten en olijven langzaam laten garen in een dekselpan op laag vuur. Controleer regelmatig tot de vis gaar is.

    Ja, je kunt ingeblikte tomaten gebruiken. Laat ze wel eerst uitlekken en snijd ze indien mogelijk in kleinere stukken voor een betere textuur.

    Voeg tijdens het koken wat fijngesneden rode chilipepers of een beetje cayennepeper toe.

    Ja, je kunt dit gerecht van tevoren bereiden en het voor serveren opwarmen. Bewaar het in de koelkast afgedekt en verwarm het op laag vuur.

    Een frisse salade of een portie quinoa of rijst past goed bij dit gerecht, en complementeert de Mediterrane smaken.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen