Heerlijke Marokkaanse Kikkererwtstoofpot
Welkom bij een smaakvolle reis naar Marokko! Deze gezonde en mager eiwitrijke kikkererwtstoofpot is perfect voor iedereen die een boost wil geven aan de stofwisseling en het hart. Laat je verleiden door de geurige specerijen en geniet van een voedzame maaltijd die je met liefde in de slowcooker kunt bereiden.
Ingrediënten:
- 2 blikken kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote wortel, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper (of naar smaak)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 500 ml groentebouillon
- Een handje verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook, wortel en paprika toe en bak nog een paar minuten tot alles zacht begint te worden.
- Schep de groenten in de slowcooker en voeg de courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, koriander, paprika, cayennepeper, zout en peper toe.
- Giet de groentebouillon eroverheen en roer alles goed door.
- Stel de slowcooker in op laag en laat het gerecht 6-8 uur zachtjes koken. Als je haast hebt, kun je de cooker ook op hoog zetten voor 3-4 uur.
- Wanneer de kooktijd voorbij is, proef en pas indien nodig de kruiden aan. Garneer met verse peterselie.
Serveer en geniet!
Serveer deze smaakvolle Marokkaanse kikkererwtstoofpot met volkoren couscous of een lekker stuk volkorenbrood voor een complete maaltijd. Deze stoofpot is niet alleen heerlijk, maar ook een ware bron van gezonde voedingsstoffen. Geniet van de overweldigende smaken en voel je goed wetende dat je je lichaam voedt met wat het nodig heeft!
Smakelijk eten!
Reacties