Recept voor Orzo met Zongedroogde Tomaat & Olijven
Benodigdheden:
- 1 potje zongedroogde tomaten (ongeveer 200 g)
- 100 g zwarte olijven, ontpit
- 250 g orzo (pastasoort)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 ml groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Totaal: 25 minuten
Stappen om te volgen:
- Voorbereiden: Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de zwarte olijven grof.
- Ui en knoflook sauteren: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Orzo koken: Voeg de orzo toe aan de pan en roer goed door, zodat de orzo de smaken opneemt. Bak dit 2 minuten mee.
- Bouillon toevoegen: Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de gedroogde oregano, peper en zout naar smaak toe.
- Koken: Laat de orzo ongeveer 8-10 minuten zachtjes koken tot deze al dente is. Roer regelmatig door om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan plakt.
- Tomaten en olijven toevoegen: Voeg de zongedroogde tomaten en olijven toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het nog een paar minuten doorwarmen.
- Serveren: Schep de orzo op borden en bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Geniet van je maaltijd!
Tips:
- Voeg wat verse basilicum toe voor een extra frisse smaak.
- Dit gerecht kan ook koud gegeten worden als salade.
Reacties