Lentegroente Salade met Asperges
Deze zoutarme salade zit boordevol verse groenten en is perfect voor de lente. Asperges brengen niet alleen smaak, maar ook voedingsstoffen in deze heerlijke salade. Volg de onderstaande stappen om een gezonde en smaakvolle salade te maken.
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Kookpan
- Kruideniersflesje (voor dressings)
- Kom
- Houten lepel
- Zeef
Ingredienten
- 250 g groene asperges
- 200 g cherrytomaten
- 1 komkommer
- 100 g rucola
- 50 g ongezouten noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- Peper naar smaak
Stappen
- Voorbereiding (5 minuten)
Was de asperges, cherrytomaten en komkommer grondig onder koud stromend water. Snijd de uiteinden van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. - Asperges koken (5-8 minuten)
Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg de asperges toe en kook ze gedurende 5-8 minuten tot ze zacht maar nog steeds knapperig zijn. Giet de asperges af in een zeef en spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen. - Dressing maken (3 minuten)
Meng in een klein flesje de olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje peper. Sluit het flesje goed en schud het goed door elkaar tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. - Salade samenstellen (5 minuten)
Neem een grote kom en voeg de rucola, gekookte asperges, cherrytomaten en komkommer toe. Strooi de ongezouten noten eroverheen. - Serveren (2 minuten)
Giet de dressing over de salade net voordat je deze serveert. Meng alles voorzichtig door elkaar met een houten lepel zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 5 minuten
- Asperges koken: 5-8 minuten
- Dressing maken: 3 minuten
- Salade samenstellen: 5 minuten
- Serveren: 2 minuten
Totaal: Ongeveer 25 minuten
Geniet van je zoutarme lentegroente salade met asperges! Dit gerecht is perfect als lichte lunch of als bijgerecht bij het avondeten.









Reacties