Lauwwarme Maaltijdsalade met Sperziebonen en Aardappel
Deze heerlijke lauwwarme maaltijdsalade is perfect voor een stevige lunch of als lichte avondmaaltijd. De combinatie van sperziebonen, aardappelen en een frisse dressing maakt het tot een smaakvol gerecht!
Benodigdheden
- Een grote kookpan
- Een grote kom voor de salade
- Een vergiet
- Een kleinere pan voor de dressing
- Een slacentrifuge (optioneel)
Ingrediënten
- Voor de salade:
- 250 g sperziebonen
- 300 g vastkokende aardappelen
- 100 g cherrytomaten
- 50 g feta kaas
- Handjevol rucola
- Olijfolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsazijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Was de sperziebonen en haal de uiteinden eraf.
- Halveer de cherrytomaten.
- Koken (20 minuten):
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
- Voeg de sperziebonen toe en kook nog eens 5-7 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Giet alles af in een vergiet en laat even staan.
- Dressing maken (5 minuten):
- Verwarm de olijfolie in een kleine pan op laag vuur.
- Voeg de balsazijn, Dijonmosterd, knoflook, peper en zout toe en roer goed door.
- Salade samenstellen (5 minuten):
- Doe de aardappelen en sperziebonen in de grote kom.
- Voeg de cherrytomaten en rucola toe.
- Verkruimel de feta kaas over de salade.
- Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.
Serveertips
Serveer de lauwwarme maaltijdsalade direct op borden. Het is heerlijk met een stuk knapperig brood of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Totaal tijd
Ongeveer 40 minuten.
Eet smakelijk!
Reacties