Koude kikkererwten-pasta-salade met tomaat en komkommer
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Mes
- Grote kom
- Lepel
- Klein kommetje (voor dressing)
Ingrediënten
- 200 gram pasta (bij voorkeur short pasta)
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden zoals peterselie of basilicum (optioneel)
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 minuten): Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud onder koud water.
- Stap 2 (5 minuten): Snijd de cherrytomaten, komkommer en rode ui in de aangegeven formaten.
- Stap 3 (5 minuten): Meng in een grote kom de gekookte pasta, kikkererwten, tomaten, komkommer en rode ui.
- Stap 4 (3 minuten): Maak de dressing in een klein kommetje door olijfolie, balsamicoazijn, geperste knoflook, zout en peper goed te mengen.
- Stap 5 (2 minuten): Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Stap 6 (5 minuten): Voeg eventueel verse kruiden toe en meng opnieuw. Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast staan voor extra smaak.