Koude capellini-salade met garnalen en limoendressing
Benodigdheden
- Een grote kookpan
- Een vergiet
- Een grote kom
- Een garde of vork
- Een snijplank
- Een kookpan voor het blancheren van garnalen
Ingredienten
- 250 gram capellini pasta
- 200 gram rauwe garnalen, gepeld
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 200 gram cherrytomaten, half doormidden gesneden
- 1 avocado, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Het sap van 1 limoen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen
- Pasta koken (10 minuten)
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de capellini toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 3-5 minuten).
- Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Zet opzij.
- Garnalen blancheren (5 minuten)
- Breng in een aparte pan water aan de kook.
- Voeg de garnalen toe en kook ze gedurende 2-3 minuten, totdat ze roze en gaar zijn.
- Giet de garnalen af en spoel ze af met koud water. Zet opzij.
- Dressing maken (5 minuten)
- In een kom, meng de olijfolie, limoensap, fijngehakte knoflook, zout en peper met een garde of vork.
- Salade samenstellen (10 minuten)
- In een grote kom, meng de gekookte capellini, garnalen, rode paprika, komkommer, cherrytomaten en avocado.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Proef en pas de smaak aan indien nodig met extra zout, peper of limoensap.
- Serveren (5 minuten)
- Serveer de salade koud, eventueel gegarneerd met verse koriander.