Verfrissende Komkommersalade met Dille en Yoghurt
Ben je op zoek naar een gezonde en verfrissende</strong salade die niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook goed is voor je darmen en immuunsysteem? Dan is deze Scandinavische komkommersalade met dille en yoghurt precies wat je nodig hebt! Laag in calorieën, rijk aan antioxidanten en vezels, is dit recept perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij je diner.
Wat heb je nodig?
- 2 grote komkommers
- 150 gram Griekse yoghurt (of een plantaardig alternatief)
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Begin met het wassen van de komkommers. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes of reepjes, afhankelijk van jouw voorkeur.
- In een grote kom, meng de Griekse yoghurt met de verse dille, geperste knoflook, citroensap en olijfolie. Roer alles goed door elkaar tot je een romige dressing hebt.
- Voeg de komkommerplakjes toe aan de kom en meng voorzichtig zodat de komkommer goed bedekt is met de dressing.
- Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog een scheutje citroensap toe voor extra frisheid.
- Laat de salade ongeveer 10 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer Suggesties
Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij gegrilde vis of kip, maar ook perfect als lichte maaltijd op een warme dag. Voeg wat volkorenbrood toe voor extra vezels en je hebt een uitgebalanceerde, gezonde maaltijd.
Geniet van Je Gezonde Keuze!
Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke en gezonde recept. Jouw lichaam zal je dankbaar zijn en je gaat ongetwijfeld genieten van deze Scandinavische delicatesse! Smakelijk!
Reacties