Recept voor Knoflook-spinazie Ravioli met Tomatensaus (Vegan)
Boodschappenlijst:
- Voor de ravioli:
- 250 g bloem (plus extra voor het bestrooien)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 120 ml water
- Voor de vulling:
- 300 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g veganistische Ricotta of tofu
- Salt and pepper to taste
- Voor de tomatensaus:
- 400 g gepelde tomaten (uit blik)
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totaaltijd: 50 minuten
Stappen:
- Maak de ravioli-deeg: Meng in een kom de bloem, olijfolie, en zout. Voeg langzaam het water toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel in folie en laat 15 minuten rusten.
- Maak de vulling: Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en bak de knoflook tot het geurig is. Voeg de spinazie toe en kook totdat het geslonken is. Meng in een kom met de veganistische Ricotta of tofu en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de tomatensaus: Verhit opnieuw een pan en voeg de olijfolie en de ui toe. Bak totdat de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de gepelde tomaten, suiker, en Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes koken, en breng op smaak met zout en peper.
- Vorm de ravioli: Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide oppervlakte tot een dunne plak. Snijd in rechthoeken of rondjes. Plaats een kleine lepel van de vulling in het midden van elk stuk. Vouw het deeg erover en druk de randen stevig aan.
- Kook de ravioli: Breng een grote pan met gezaltd water aan de kook. Kook de ravioli ongeveer 3-4 minuten, of totdat ze boven komen drijven. Haal ze uit het water met een schuimspaan.
- Serveren: Verdeel de tomatensaus over de borden en leg de gekookte ravioli er bovenop. Garneer eventueel met verse basilicum.
Geniet van je zelfgemaakte knoflook-spinazie ravioli met tomatensaus!
Reacties