Knapperige falafel met tahinsaus

hart, hersenen

Recept per email ontvangen

Knapperige Falafel met Tahinsaus

Welkom in de wereld van de smaakvolle Midden-Oosterse keuken! Vandaag nodigen we je uit om deze knapperige falafel met een romige tahinsaus te maken. Deze lekkernij is niet alleen heerlijk, maar ook een geweldige manier om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en gezonde vetten binnen te krijgen. Perfect voor je hart en hersenen!

Ingrediënten

  • Voor de falafel:
  • 240 g gedroogde kikkererwten (een nacht geweekt)
  • 1 kleine ui, grofgehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosje peterselie, grofgehakt
  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl baksoda
  • Olie om te frituren
  • Voor de tahinsaus:
  • 4 el tahini
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Water (naar smaak)
  • Zout, naar smaak

Instructies

1. Maak de falafelbeslag

Begin met het uitlekken van de kikkererwten. In een keukenmachine, doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijnpoeder, korianderpoeder, cayennepeper, zout en baksoda. Mix dit tot een grof mengsel, maar zorg ervoor dat het niet weer een puree wordt. Het moet een stevige consistentie hebben.

2. Vorm de falafel

Vorm kleine balletjes van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Dit helpt om knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen te blijven. Leg ze op een bord en laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven.

3. Maak de tahinsaus

Combineer in een kom de tahini, citroensap, geperste knoflook, en zout. Voeg langzaam water toe terwijl je blijft roeren totdat je de gewenste consistentie bereikt. Proef en pas de smaak naar wens aan. Wil je het pittiger? Voeg dan wat extra citroensap of knoflook toe!

4. Bak de falafel

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Frituur de falafel balletjes in porties, ongeveer 4-5 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

5. Serveer

Serveer de knapperige falafel met de tahinsaus ernaast. Voeg wat frisse salade of pita-brood toe voor een ultieme maaltijd. Geniet van deze gezonde en smakelijke creatie!

Maak dit recept en geniet van een voedzame maaltijd die niet alleen goed is voor jezelf, maar ook je vrienden en familie zal verwonderen!

Bevordert een stabiele bloedsuikerspiegel en gezonde vetinname.

Recept per email ontvangen

Knapperige falafel met tahinsaus - Veelgestelde Vragen

Klaar in 5 minuten – gezond, vullend en vol goede vetten.

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.