Kleurige Detoxsalade met Rode Kool en Pompoenpitten
Benodigdheden:
- 1 grote kom voor de salade
- Snijplank
- Kookpan (optioneel, als je de quinoa wilt koken)
- Mes
- Leuk serveerbord of schaal
Ingrediënten:
- 200 g rode kool, fijn gesneden
- 100 g quinoa (of bulgur)
- 50 g pompoenpitten
- 1 wortel, geraspt
- 1 avocado, in blokjes
- Een handje verse peterselie, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel honing (optie voor zoetheid)
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Quinoa koken: (10-15 minuten)
Kook de quinoa in een pan met water volgens de instructies op de verpakking. Meestal kost dit ongeveer 10-15 minuten. Giet af en laat afkoelen. - Groenten voorbereiden: (5-10 minuten)
Terwijl de quinoa kookt, snijd je de rode kool in fijne reepjes en rasp je de wortel. Snijd de avocado in blokjes en hak de peterselie fijn. - Salade mengen: (5 minuten)
Voeg de rode kool, geraspte wortel, avocado, peterselie en de gekoelde quinoa samen in de grote kom. - Dressing maken: (3 minuten)
Meng in een klein kommetje de olijfolie, appelciderazijn, honing, zout en peper tot een gladde dressing. - Afmaken: (2 minuten)
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Strooi de pompoenpitten bovenop voor een lekkere crunch. - Serveren: (0 minuten)
Serveer de salade direct op een mooi bord of schaal. Geniet ervan!
Totale tijd: Ongeveer 30-45 minuten
Reacties