Klassieke Caesar met een Gezonde Twist
Benodigdheden:
- Snijplank
- Koksmes
- Saladekom
- Keukenweegschaal (optioneel)
- Klophulp of garde
Ingrediënten:
- Voor de salade:
- 150g romaine sla
- 50g cherrytomaten
- 30g Parmezaanse kaas, geraspt
- 50g volkoren croutons
- 1 ansjovisfilet (optioneel)
- Zwarte peper naar smaak
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel Dijonmosterd
- Zout naar smaak
Te nemen stappen:
- Salade voorbereiden:
Was de romaine sla grondig en snijd deze in reepjes. Snijd de cherrytomaten doormidden.
(Tijd: 10 minuten) - Dressing maken:
In een kom, meng de Griekse yoghurt, olijfolie, geperste knoflook, citroensap, Dijonmosterd en zout.
Klop alles goed door elkaar tot een romige dressing ontstaat.
(Tijd: 5 minuten) - Salade samenstellen:
Voeg de gesneden sla en cherrytomaten toe aan de saladekom.
Verkruimel de ansjovisfilet (indien gebruikt) en voeg deze toe aan de salade.
Sprenkel de dressing erover en meng alles goed door elkaar.
Garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en volkoren croutons.
(Tijd: 5 minuten) - Serveren:
Serveer de salade direct en geniet ervan!
(Tijd: 1 minuut)
Totaal bereidingstijd: 21 minuten
Reacties