Kipvulling met Paprika en Magere Yoghurt-Limoendressing
Benodigdheden:
- Een grote kom
- Een kookpan
- Een snijplank
- Een scherp mes
- Een lepel voor het mengen
- Een grillpan of bakpan
Ingrediënten:
- 500 g kipfilet
- 1 grote rode paprika
- 1 grote gele paprika
- 1 teentje knoflook
- 200 g magere yoghurt
- 1 limoen (sap en rasp)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Kruiden (bijv. paprikapoeder, komijn, of je favoriete kruiden)
Te nemen stappen:
- Kip bereiden (20 minuten):
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe en bak deze tot ze goudbruin en volledig gaar is (ongeveer 10-15 minuten).
- Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze.
- Paprika en knoflook toevoegen (5 minuten):
- Snijd de paprika’s in blokjes en hak de knoflook fijn.
- Voeg de paprika en knoflook toe aan de kip en bak nog eens 5 minuten tot de paprika zacht is.
- Yoghurt-limoendressing maken (5 minuten):
- In een kom, meng de magere yoghurt met het sap en de rasp van de limoen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren (5 minuten):
- Serveer de kipvulling in een kom of op een bord.
- Druppel de yoghurt-limoendressing eroverheen.
Totaal: 35 minuten
Dit gerecht kan geserveerd worden met pita-broodjes of als gezonde salade. Eet smakelijk!
Reacties