Kipstoofpotje met Wortel, Prei en Tijm
Dit heerlijke kipstoofpotje met wortel, prei en tijm is perfect voor koude dagen. Het is een eenvoudig recept dat de smaken van verse ingrediënten mooi naar voren brengt.
Benodigdheden
- 1 grote braadpan of stoofpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Kom voor het kruidenmengsel
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 1 prei, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm (of een takje verse tijm)
- Peper en zout naar smaak
- 1 laurierblad
Stappen
- Verhit de olijfolie: Doe de olijfolie in de braadpan en verhit deze op middelhoog vuur. (3 minuten)
- Fruit de ui: Voeg de fijngehakte ui toe en fruit deze tot hij glazig is. (5 minuten)
- Voeg de knoflook toe: Doe de knoflook erbij en bak dit kort mee tot het begint te geuren. (1 minuut)
- Bak de kip: Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin. (5-7 minuten)
- Voeg de groenten toe: Doe de wortel en prei erbij en roer alles goed door. (2 minuten)
- Voeg de bouillon en kruiden toe: Giet de kippenbouillon in de pan en voeg de tijm, zout, peper en het laurierblad toe. Breng aan de kook. (5 minuten)
- Laat het stoven: Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes stoven totdat de kip en groenten gaar zijn. (30 minuten)
- Afronden: Verwijder het laurierblad en proef het stoofpotje. Voeg indien nodig extra zout en peper toe. (5 minuten)
Serveer Suggestie
Serveer het kipstoofpotje met een frisse groene salade en wat knapperig brood om in de heerlijke saus te dippen.
Totaal Tijd
Bij benadering: 1 uur en 10 minuten
Reacties