Kipfilet uit de oven met feta en spinazie
Benodigdheden
- Oven
- Bakker
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Keukenfolie
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 150 g feta
- 250 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
Stappenplan
- Voorbereiding (10 minuten):
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de knoflook fijn en verkruimel de feta.
- Spinazie bereiden (5 minuten):
- Verhit een beetje olijfolie in een kookpan.
- Voeg de knoflook toe en bak deze kort totdat het begint te geuren.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
- Breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Kipfilet voorbereiden (5 minuten):
- Leg de kipfilets op een snijplank en snijd ze horizontaal in het midden, zodat je een ‘zakje’ kunt maken.
- Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
- Kip vullen (5 minuten):
- Vul elke kipfilet met een gedeelte van de spinazie en feta.
- Verpak de kipfilets in keukenfolie om de vulling bij elkaar te houden.
- Kip bakken (25 minuten):
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
- Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of totdat de kip gaar is.
- Serveren (5 minuten):
- Haal de kipfilets uit de oven en laat ze een paar minuten rusten.
- Snijd de kipfilets voorzichtig open en serveer met een frisse salade of aardappelpuree.
Totaaltijd: 55 minuten
Geniet van je heerlijke kipfilet uit de oven met feta en spinazie!
Reacties
De foto kan nooit het eindresultaat zijn wanneer de kipfilets ingepakt worden in alufolie en dan in de oven worden gegaard. Beetje jammer want een leuk korstje/kleurtje geeft nou juist een veel betere smaak. Slecht recept dus.
Bedankt voor je reactie en je scherpe blik! Je hebt helemaal gelijk dat het resultaat in de oven anders zal zijn als de kip volledig is ingepakt in folie – dat zorgt inderdaad voor een malser resultaat, maar je mist dan wel dat lekkere korstje dat juist zo’n extra smaakdimensie kan geven. Een goede tip is om de folie de laatste paar minuten open te vouwen of de kip kort onder de grill te zetten voor een goudbruin kleurtje.