Kipburger met Avocado en Tzatzikisaus
Benodigdheden:
- Bakplaat of grillpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Kom
Ingrediënten:
- 500 g kipgehakt
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 kleine ui (fijngehakt)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1 avocado (in plakjes)
- 4 hamburgerbroodjes
- Rucola of sla (naar keuze)
- 200 g Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer (geraspte en uitgeknepen)
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Eventueel: pitten of zaden voor garnering
Te nemen stappen:
- Kipburgers bereiden (20 minuten):
Meng in een kom het kipgehakt, knoflook, ui, paprikapoeder, zout en peper.
Vorm hier vier gelijke burgers van. Zet deze even in de koelkast om iets steviger te worden. - Tzatzikisaus maken (10 minuten):
Meng in een andere kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak.
Laat de tzatzikisaus even in de koelkast staan om te koelen. - Burgers bakken (10 minuten):
Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide kanten goudbruin en gaar (ongeveer 5 minuten per kant). - Burger samenstellen (5 minuten):
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg de onderkant op een bord. Beleg met rucola of sla, vervolgens de kipburger en plakjes avocado. Schep een lepel tzatzikisaus bovenop en sluit met de bovenkant van het broodje. - Serveren (5 minuten):
Serveer de kipburgers met extra tzatzikisaus aan de zijkant en eventueel bestrooi met pitten of zaden voor een extra bite.
Totaal tijd: 60 minuten
Reacties