Kip Souvlaki met Tzatziki en Pita Brood
Benodigdheden
- Satéprikkers
- Grillpan of barbecue
- Keukenpapier
Ingrediënten
Voor de kip souvlaki:
- 500g kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
Voor de tzatziki:
- 200g Griekse yoghurt
- 1 komkommer, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el dille, fijngehakt
- Zout naar smaak
Overige ingrediënten:
- 4 pita broden
- Schijfjes citroen voor garnering
- Optioneel: rode ui, tomaat, en sla
Stappen
- Marineer de kip:Doe de kipblokjes in een kom en voeg olijfolie, citroensap en -rasp, knoflook, oregano, komijn, zout en peper toe. Meng goed en laat minimaal 30 minuten marineren (bij voorkeur 2 uur in de koelkast).
- Maak de tzatziki:Rasp de komkommer en knijp overtollig vocht eruit met keukenpapier. Meng in een kom de komkommer, Griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, dille, en zout. Zet de tzatziki tot gebruik in de koelkast.
- Rijg en grill de kip:Rijg de gemarineerde kipblokjes op satéprikkers. Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur en gril de kipspiesjes 10-12 minuten, keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
- Bereid de pita broden:Verwarm de pita broden kort in de grillpan of oven, zodat ze licht knapperig zijn.
- Serveer:Leg een pita brood op een bord, leg er wat sla, tomaat en rode ui op (optioneel). Plaats de kip souvlaki erop en schep er tzatziki overheen. Serveer met een schijfje citroen.
Bereidingstijd
- Voorbereiding: 40 minuten (inclusief marineren)
- Bereiding: 20 minuten
- Totaal: 1 uur