Kip met Broccoli in een Romige Yoghurt-Knoflooksaus
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Leuk serveerbord
Ingrediënten:
- 500g kipfilet, in blokjes gesneden
- 300g broccoli, in roosjes
- 200g Griekse yoghurt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- Olijfolie, naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie, voor garnering
Te nemen stappen:
- Voorbereiden (5 minuten): Snijd de kipfilet in blokjes en hak de knoflook fijn. Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes.
- Broccoli koken (5 minuten): Breng een kookpan met water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli 3-4 minuten tot ze heldergroen en beetgaar is. Giet af en zet opzij.
- Kip bakken (10 minuten): Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kip toe en bak ze 5-7 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Knoflook toevoegen (2 minuten): Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met kip en bak nog 1-2 minuten tot de knoflook geurig is.
- Romige saus maken (3 minuten): Verminder het vuur en voeg de Griekse yoghurt toe aan de pan. Roer goed door totdat de yoghurt goed is opgenomen en alles mooi gemengd is.
- Broccoli mengen (2 minuten): Voeg de gekookte broccoli toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de broccoli bedekt is met de romige saus.
- Serveren (2 minuten): Serveer het gerecht warm, gegarneerd met verse peterselie op een mooi bord.
Totaal tijd: Ongeveer 30 minuten
Geniet van deze heerlijke kip met broccoli in een romige yoghurt-knoflooksaus! Perfect voor een snelle en gezonde maaltijd.
Reacties