Kip in romige pompoensaus met volkoren fusilli
Benodigdheden
- 1 grote pan
- 1 koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Borden en bestek
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 300 gram volkoren fusilli
- 400 gram pompoen (in blokjes)
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Kruiden (bijvoorbeeld peterselie) voor garnering
Te nemen stappen
- Breng water aan de kook in een grote pan voor de fusilli (10 minuten).
- Kook de volkoren fusilli volgens de instructies op de verpakking (10-12 minuten).
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur (1 minuut).
- Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de koekenpan en bak tot ze glazig zijn (3-4 minuten).
- Voeg de kipfilet in blokjes toe en bak tot deze goudbruin en gaar is (5-7 minuten).
- Voeg de pompoenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan en bak deze mee tot de pompoen zacht is (5-7 minuten).
- Voeg de kookroom toe en laat het geheel een aantal minuten zachtjes sudderen (5 minuten).
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Giet de fusilli af en voeg deze toe aan de pompoensaus. Meng goed door elkaar.
- Serveer de kip in romige pompoensaus met volkoren fusilli, garneer met kruiden (2 minuten).