Kip en Bloemkoolcurry met Kokosmelk
Dit recept voor kip en bloemkoolcurry met kokosmelk is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Perfect voor een doordeweekse avond!
Benodigdheden
- 1 grote pan of kookpot
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Meetlepels
- Kooklepel
Ingrediënten
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels currypasta (naar keuze)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloem of kokosolie)
- 1 eetlepel sojasaus
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
- Rijst of naanbrood, voor erbij
Instructies
- Voorbereiding (5 minuten)
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de ui en hak de knoflook fijn.
- Rasp de gember.
- Bak de kip (10 minuten)
- Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
- Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui en specerijen (5 minuten)
- Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak gedurende 1 minuut.
- Maak de curry (15 minuten)
- Voeg de currypasta toe en roer goed door met de ui-mengeling.
- Voeg de kokosmelk en sojasaus toe, en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen tot de bloemkool gaar is.
- Voeg op het laatst de gebakken kip terug in de pan en laat het nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren (5 minuten)
- Serveer de curry warm, gegarneerd met verse koriander.
- Combineer met rijst of naanbrood
Reacties