Kikkererwtensalade met Paprika en Komijn
Dit is een zoutarm recept. Deze kikkererwtensalade is voedzaam, verfrissend en eenvoudig te maken. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Grote lepel
- Zeef
- Kookpan (voor het koken van de kikkererwten als je gedroogd gebruikt)
- Magnetron (optioneel, voor het verwarmen van ingrediënten)
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten (uit blik of gedroogd)
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 gele paprika, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
- 1 eetlepel komijnpoeder
- Peper naar smaak
- Citroensap van 1 citroen
Stappen
- Kikkererwten bereiden (als je gedroogd gebruikt):
- Week de gedroogde kikkererwten een nacht in water.
- Giet ze af en kook ze in een pan met vers water gedurende 1-1,5 uur tot ze zacht zijn. Het is belangrijk om ze goed te laten uitlekken in een zeef.
- Ingrediënten snijden:
- Snijd de rode en gele paprika in kleine blokjes.
- Snipper de rode ui.
- Salade mengen:
- Neem een grote kom en doe de kikkererwten (uit blik of gekookt), fijngehakte paprika’s, gesnipperde ui en geperste knoflook erin.
- Dressing maken:
- Voeg de olijfolie, citroensap, komijnpoeder en peper naar smaak toe aan de kom. Meng goed door elkaar met een grote lepel.
- Afwerking:
- Voeg de gehakte peterselie toe en meng nogmaals.
- Laat de salade ten minste 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Tijdslijn
- Voorbereiding (kikkererwten weken): 8-12 uur (indien gebruik van gedroogd)
- Koken van kikkererwten: 1-1,5 uur (indien gebruik van gedroogd)
- Ingredienten snijden: 10 minuten
- Salade mengen en dressing maken: 10 minuten
- Totaal: 9-13 uur en 30 minuten (afhankelijk van het type kikkererwten dat je gebruikt)
Geniet van deze zoutarme kikkererwtensalade als onderdeel van een gezonde maaltijd!
Reacties